Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06 03:48 - Холокостът: Мит или реалност | Национален мит
Автор: tofeurope Категория: Други   
Прочетен: 145 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06 03:49


В поредица от статии, обединени под името "Холокостът: Мит или реалност", ще обсъждам различни въпроси, свързани с Холокоста, които поради някаква причина не са удобни на масмедиите, либералните и антифашистки движения, както и на ционистките лобита в белите страни. В редица европейски държави "отричането на Холокоста" се преследва от закона, докато отричането на жертвите на комунизма - не. В крайна сметка нали "националсоциализмът и комунизмът са еднакво човеконенавистни тоталитарни братя"? Следователно трябва да бъдат третирани по един и същ начин. Тогава защо отричането на жертвите на единия режим се преследва, а на другия - не?

 

Нека да дам друг пример отново с двете противоположности: Защо факелното шествие в памет на генерал Христо Луков "Луковмарш" да бъде забранено, а протестното шествие против Луковмарш "Без нацисти по улиците ни", на чието тазгодишно издание (2020 г.) се издигаха терористични лозунги като "Виолета праща поздрави" и "Бъди като Виолета!", да се толерира и то да се провежда с огромна подкрепа от страна на държавата? Виолета Якова е комунистическата еврейка, която на 13 февруари 1943 г. слага край на живота на генерал Луков пред очите на дъщеря му.

 

image

 

Същинският въпрос обаче е: Кой има изгода от цялата ситуация? Така наречените "жертви на Холокоста" са предимно "шестте милиона" евреи, съответно при отричане на Холокоста евреите уж "стават обект на възраждащия се антисемитизъм", както твърдят представителите на филосемитския сектор. Но нека да погледнем и жертвите на комунизма - Болшинството от тях са европейци (Не включвам Китай) - десетки милиони бели християни! А кой е основателят на комунизма? Нима Карл Маркс не е евреин, както и над 80% от болшевиките, които завземат властта в Русия и които след това избиват десетки хиляди "антисемити" (Става дума за хората, които са притежавали копие на Протоколите на ционистките мъдреци, тоест не броя останалите безмилостно изтребени европейци)!

 

image

 

Солженицин също казва, че не можем да твърдим, че всички евреи са болшевики. Но ако не бяха евреите, болшевизмът никога нямаше да съществува. За един евреин нищо не е толкова обидно, колкото истината. Кръвожадните еврейски терористи убиха шестдесет и шест милиона в Русия от 1918 до 1957 година.

 

Един интересен факт е, че в Съветския съюз е имало закон за избиване на антисемитите, но нека да чуем какво казва през 1931 г. другарят Сталин по този въпрос: 

"Националният и расов шовинизъм е остатък от мизантропските обичаи, характерни за периода на канибализма. Антисемитизмът като крайна форма на расов шовинизъм е най-опасният остатък на канибализъм.

Антисемитизмът е от предимство за експлоататорите като светкавичен проводник, който отклонява ударите, насочени от работещите хора върху капитализма. Антисемитизмът е опасен за трудещите се като фалшив път, който ги отвежда от правия път и ги води в джунглата. Затова комунистите като последователни интернационалисти не могат да се примирят и да не са бъдат заклети врагове на антисемитизма.

В СССР антисемитизмът е наказуем с най-голяма строгост на закона като феномен, дълбоко враждебен на съветската система. Съгласно съветския закон дейните антисемити подлежат на смъртното наказание."

 

Много от руснаците започват да се оплакват помежду си, че болшевиките работят за юдаизма, а анархистите правят събрания, на които обясняват, че болшевиките не са истински социалисти или комунисти, а са евреи, които работят тайно за юдаизма.

 

image

 

Малко преди войната и след това Сталин започва да осъзнава, че тези, които целят антируска политика, са именно капиталистически евреи, заради което се обръща срещу еврейските си сътрудници и започва да изповядва известна форма на про-руски национализъм. Един голям мит е, че Голямата чистка от 1936-1938 г. е антисемитска кампания - Истината е, че Сталин иска да отстрани всички, които могат евентуално да го свалят от власт, а след като е заобиколен най-вече от евреи, е съвсем естествено те да са в центъра на чистките му, но това далеч не означава, че са единствените му жертви.

 

"Няма официален антисемитизъм в Русия; антисемитизъм в Русия означава престъпление срещу държавата", казва през 1939 г. Хаим Вайсман, първият президент на Израел.

 

Факт е, че впоследствие Сталин пристъпва към един наистина анти-еврейски подход, което се дължи на две основни причини:

1) След Втората световна война разбира, че само руският народ е в състояние истински да поддържа съветската страна.

2) Осъзнава, че е използван от ционистите за техните цели. До 1947-48 г. подкрепя създаването на Израел, защото очаква новата държава да му бъде съветски сътрудник в Близкия изток, като от Москва даже изпращат оръжия на Израел за предстоящите конфликти с арабите.

 

Антисемитската му дейност приключва с "Делото срещу лекарите", - кампания против еврейските доктори, защото ги е подозирал в заговор срещу съветските водачи, - след това бива отровен от Лаврентий Берия (ръководител на НКВД, има основна роля в съветските чистки и е особено известен със сексуалните си престъпления), Вячеслав Молотов (чиято еврейска жена е жертва на антисемитизма на Сталин) и Лазар Каганович (евреинът, отговорен за осъществяването на Гладомора, в който от глад умират няколко милиона украински християни).

 

Стига толкова за комунистическия Холокост от еврейски произход, в бъдеще ще пиша по-подробно за него, а сега нека да пристъпя към основната тема на статията.

 

Национален мит

Националният мит е вдъхновяващ разказ или анекдот за миналото на една нация. Такива митове често служат като важен национален символ и утвърждават набор от национални ценности. Националният мит понякога може да бъде под формата на национална епопея или да бъде включен в гражданска религия.

 

Националният мит е легенда или измислен разказ, който е издигнат до сериозно митологично, символично и почитано ниво, така че да се смята за истина на нацията. Характерно за националния мит е да драматизира и преекспонира истински инциденти, да пропусне важни исторически подробности или да добави подробности, за които няма доказателства; или може просто да е измислена история, която никой не приема за истинска буквално, но да съдържа символично значение за нацията. 

 

На някои места националният мит може да има духовен характер и да се отнася до истории за основаването на нацията в ръцете на Бог, няколко богове, водачи, привилегировани от богове или други свръхестествени същества.


"Помнете, децата ми, че цялата Земя трябва да принадлежи на нас, евреите, и че неевреите са просто екскременти на животни, не трябва да притежават нищо." - казал Майер Ротшилд на смъртното си легло през 1812 г.

 

Националните митове служат за много социални и политически цели. Често съществуват само с цел пропаганда, спонсорирана от държавата. Освен социалния им произход, националните митове имат и психологическо обяснение, което е свързано с националния мит мит за стабилна родна общност.

 

image

 

Нима характеристиките на националния мит не са сходни с тези на Холокоста? Нима израелските ционисти не са получили милиарди долари чрез своята пропаганда за "жертвите на Холокоста"?

 

Следната статистика съм я взел от проучване на Хоровиц от 1998 - https://link.springer.com/article/10.1007/BF02963427:

 

Еврейска идентичност

Има много начини да бъдеш евреин. Колко, ако не и всички, от следните фактори са важни за твоята еврейска същност?

 

Припомняне на Холокоста

МНОГО: 73%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 22%
МНОГО МАЛКО: 4%
ИЗОБЩО: 2%

 

Празнуване на еврейски празници

МНОГО: 57%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 29%
МНОГО МАЛКО: 10%
ИЗОБЩО: 5%

 

Вяра в Бог

МНОГО: 54%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 23%
МНОГО МАЛКО: 11%
ИЗОБЩО: 12%


Бивайки част от еврейското общество

МНОГО: 36%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 35%
МНОГО МАЛКО: 16%
ИЗОБЩО: 14%


Спазване на еврейския закон (Халаха)

МНОГО: 27%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 32%
МНОГО МАЛКО: 22%
ИЗОБЩО: 20%


Ходене на синагога

МНОГО: 25%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 30%
МНОГО МАЛКО: 22%
ИЗОБЩО: 23%


Изучаване на еврейски текстове

МНОГО: 20%
ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН: 25%
МНОГО МАЛКО: 25%
ИЗОБЩО: 30%

 

И какво излиза от предоставената статистика? Че 95% от евреите се чувстват най-много евреи, когато се сетят за Холокоста, подобно при един национален мит.

image

 

За какво служи националният мит на Холокоста

Холокостът се е превърнал в една нова религия на евреите, която им служи за различни политически цели и самоопределение, както показах с горната статистика. 

 

"Болшинството ционисти не вярват, че Бог съществува, но вярват, че той им е обещал Палестина", казва Илан Папе, историк и бивш войник от Израелските отбранителни сили.

 

Покойната израелска другарка Шуламит Алони ясно ни показва един много добър пример как Холокостът може да бъде използван за социални и политически цели (точно както при националния мит!), дори и да става въпрос за етническо изтребление:

 

image

 

Но има нещо друго - без националния мит на Холокоста Израел никога нямаше да съществува, пък да не говорим за провеждане на какъвто и да е геноцид над палестинците. Безспорно Израел нямаше да съществува и ако не беше Великобритания, която още през 1917 г. обещава на Ротшилд, че ще спомогне за изграждане на еврейска държава в Палестина (Палестина е собственост на Британия преди появата на Израел), но Холокостът послужи за последен елемент за нейното изграждане.

 

Пропагандата след втората световна за клането на евреи доведе до огромно съжаление към тях, поради което белите хора започнаха да пренебрегват своите интереси заради еврейските - Еврейският народ получи милиарди долари "обезщетение", но което е още по-зле - това продължава и до днес, само за 2019 г. Америка (и по-точно американската нация, без ясното й съгласие) е дала около 3.8 милиарда долара на Израел - politifact.com/factchecks/2019/sep/03/facebook-posts/yes-us-gives-billions-israel-every-year-detroit-re/. Представете си, ако турците даваха милиони долари на българите заради османското владичество, но и тук има една съществена разлика - Никъде по света отричането на турското робство, продължило над 450 години, не е подсъдимо, както Холокостът, за когото се твърди, че продължава едва няколко години.

 

"След всичко, ционистката политическа идея е изключително уникална и фантастична. Представете си за момент какво би станало, ако всички народи по света възвръщаха земите си, които са окупирали преди две хиляди години? Виждате ли хаоса?

 

Не съм сигурен, че без Аушвиц днес би имало еврейска държава. След Аушвиц неевреите ги гризеше съвестта и бяха склонни да се отнасят с нас все едно сме привилегировани. Ето защо те гласуваха за създаването на еврейската държава през 1947 г. Между Холокоста и Израелската държава съществува солидна връзка. Често казвам, че еврейският народ е платил за държавата си с шестте милиона еврейски жертви на нацизма.", казва Наум Голдман, ционистки лидер и дългогодишен президент на Световния еврейски конгрес (от който днес безочливо хулят Луковмарш).

 

Същият ционистки лидер три дена след френско-германското примирие на 22 яни 1940 г. в нюйоркски вестник казва, че ако нацистите постигнат окончателна победа, 6 милиона евреи в Европа са обречени на унищожение.

 

Интересно е г-н Голдман откъде е знаел 5 години преди края на войната, че 6 милиона евреи в Европа са обречени на унищожение, макар и нацистите да не постигат окончателна победа. Вероятно той е една от многото ционистки врачки, "предсказващи" плановете си, които искат в бъдещето да наложат на човечеството.

 

Тази пропаганда усили еврейските искания за Палестина, различни планове бяха предложени за подялба на земята между араби и евреи, но всичките отхвърлени. В крайна сметка, Великобритания през май 1948 г. се оттегля от Палестина и евреите обявяват независимостта на държавата Израел.

 

image

Бен-Гурион е първият израелски министър-председател, прякорът му е "Бащата-основател на Израел"

И между другото, докато следвоенната американска пропаганда в продължение на десетилетия е излъчвала на деца ежеседмични филми, документалки, кадри за Холокоста и снимки на масови гробове, гладни хора, трупове и други ужаси, такива неща реално са се случвали с милиони християни на територията на тогавашния "най-голям враг" на Америка - Съветска Русия, но нещата, казани за тях, са нищо в сравнение с казаното за вече отдавна отминалия Холокост. Дори и днес, 75 години след Холокоста, малко се говори например за милионите измъчвани и избити след войната бели християни в "лагерите на смъртта" на американския генерал Айзенхауер.

 

"Западните демокрации смазаха всички, които не гледат на мита за Холокоста с ционистки очи." - Мохамед Махди Акеф, ръководител на "Мюсюлманското братство".

Източник: https://tofeurope.blogspot.com/2020/05/blog-post_25.htmlТагове:   tofeurope,


Гласувай:
1
01. kirk - Та знАчи казваш, че си Храм на Европата, аха
22.06 21:16
Та знАчи казваш, че си Храм на Европата, аха-а-а?! Никога нямаше да се сетя! И тия дрисканици излизат от храма??? Егати парадокса??? Да не си се обръкал, сбъркАл, окакАл малко нещо така???
цитирай
2. anonimen65 - e kirk
23.06 17:38
niamah li drugi dumi v rechnika si
цитирай
3. kirk - Искаш ли да ти съставя Бугарска история
23.06 17:59
Искаш ли да ти съставя Бугарска история с подбрани моменти - терористичното отвличане на чуждестранен плавателен съд - Радецки, киднапинг на селибръти - отвличане на великобританка за рекет - мис Стоун, самоизтребление обявявано като чужда агресия - потушаването на Априлското въстание, 1923 г., 1944 г... Седнал да раздипля за евреите, които имат богата-пребоата история, та всеки тамбуктунец може да си измисля каквото си ще... Пикльо, сопол... Баба ти не носеше гащи и сутиен не знаеше какво е! За тоалетна и баня - да не говорим...
цитирай
4. anonimen65 - hei
23.06 19:24
razbira se che e znaela i bania i oaletna sutieni vsichki ne sa znaeli ama korset e znaela,no tova sa za graajdankite po sveta a seliankite po sveta rabotiat i ne nosiat takiva neshta e otvlechen sas saglasieto na kapitana sa se samoiztrepvali prez aprilskoto a 23 veche e pod chujdo komandvane sa nasha protektsiia
цитирай
5. kirk - Писането с латиница доказва колко си културен
24.06 07:44
Писането с латиница доказва колко си културен, сульо... Добре че ми обясни за разликата между гражданките и селянките - 90 % от българите сте от селски произход, пръво-второ поколение, прескачате трамвайните линии в града с "жълтите павета", за да не ви лови тока... Друго какво още искаш да ми обясниш, спИцЯлсте по еврейските въпроси? Вдигни си посраните потури и не обсъждай и не обобщавай за евреите, че маменцето шъ ти пое.на!!! Те са нация, а вие сте кочина!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tofeurope
Категория: Други
Прочетен: 1975
Постинги: 12
Коментари: 17
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31